Gespecialiseerd in het onderwijs

Devocare is gespecialiseerd in werving en selectie, uitzending, payrolling en outplacement in het onderwijs. Wij werken branchebreed en niet beroepsgericht. Alle functies binnen het onderwijs zijn dus bespreekbaar. Ons bestand kent 20.000 docenten waarvan er 4.000 een intakegesprek hebben gehad met een van onze medewerkers. Devocare werkt samen met grote samenwerkingsverbanden en zelfstandige scholen die continuïteit en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De kwaliteit van onderwijs wordt bepaald door de vooropleiding van de docent, het type onderwijs waar de docent het beste past en een goede match tussen de docent en de school (immers elke school is anders).
 
 
Devocare heeft direct contact met opleidingscoördinatoren van de verschillende lerarenopleidingen in Nederland. Hierdoor zijn wij in staat toekomstige docenten die nog geen ervaring hebben binnen het onderwijs te informeren en te adviseren. Als voorbeeld kan dienen dat een docent in opleiding die werkzaam is via ons bureau een mentor krijgt toegewezen van zijn of haar lerarenopleiding, betaald krijgt als volwaardig docent en de lesuren die hij of zij verzorgt meetellen voor de stageverplichting van de lerarenopleiding. Ook de ervaringen die wij terugontvangen van docenten worden uitvoerig met de lerarenopleidingen geëvalueerd. Wij stellen echter nooit een kandidaat voor die niet de intentie heeft om zijn onderwijsbevoegdheid te halen. Immers een docent dient bekwaam én bevoegd te zijn! Devocare stelt alleen kandidaten voor bij een onderwijsinstelling indien een intakegesprek heeft plaatsgevonden en een zelfperceptietest is afgenomen. Uit de zelfperceptietest kan worden afgeleid bij welk type onderwijs iemand het beste past. Tijdens het intakegesprek wordt het CV uitgebreid besproken en dienen 'gaten in het CV' verklaard te worden. Hierdoor wordt voorkomen dat een onderwijsinstelling later voor 'verrassingen' kan komen te staan. Omdat elke school anders is, is niet elke docent geschikt om op elke school te werken. Devocare bezoekt de scholen dan ook waarvan zij opdrachten krijgen.
 

Meer informatie?

Bent u als school geïnteresseerd in onze diensten dan verwijs ik u door naar 'Scholen' op de werkbalk boven aan deze pagina. Bent u op zoek naar een andere baan binnen het onderwijs of heeft u werken in het onderwijs altijd als een uitdaging gezien neem dan contact op. Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op.