Werkwijze

Inschrijven
Zodra wij jouw CV ontvangen, wordt deze door één van onze medewerkers helemaal doorgelopen. Zien wij mogelijkheden voor je, dan wordt jouw CV in onze database opgenomen. Hebben wij een vacature die bij je past of verwachten wij dat er binnen een korte termijn een vacature komt die bij je past, dan neemt één van onze medewerkers contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek. Afhankelijk van de afstand en ruimte in beide agenda’s wordt het intakegesprek bij ons op kantoor gedaan of telefonisch. Voorafgaand aan het intakegesprek ontvang je een zelfperceptietest die ook tijdens het intakegesprek met je wordt doorgenomen. Op basis van de zelfperceptietest, het intakegesprek, opleiding, motivatie, ervaring en referenties wordt een CV door ons opgesteld met toelichting. Dit CV met toelichting wordt in z’n geheel met je doorgenomen. Sta je achter het CV en de toelichting die wij opgesteld hebben, dan kan het CV voorgesteld worden bij onze opdrachtgevers.

Hebben wij een vacature die wij bij je vinden passen, dan overleggen wij eerst altijd met jou of je bij deze specifieke opdrachtgever voorgesteld wilt worden. Dit doen wij om een aantal redenen:
• Het gaat om zeer persoonlijke gegevens. Wij vinden dan ook dat wij zeer voorzichtig met jouw gegevens moeten omspringen.
• Het is erg slordig als jijzelf al bij deze opdrachtgever hebt gesolliciteerd.

Voorstellen
Wil je voorgesteld worden bij onze opdrachtgever, dan mailen wij jouw CV naar onze opdrachtgever. Afhankelijk van de urgentie van de vacature nemen wij zeer snel contact op met onze opdrachtgever als wij nog geen reactie hebben ontvangen. Aangezien wij vaak langdurige relaties met onze opdrachtgevers hebben, is onze ingang bij deze opdrachtgevers kort en snel. Daarnaast vinden mensen het vaak moeilijk om zichzelf te ‘verkopen’. Als je zelf solliciteert en je hoort een tijd niets, dan vinden veel mensen het lastig om te bellen wat de status is van hun sollicitatie. Aangezien wij korte ingangen hebben bij onze opdrachtgevers, vinden onze opdrachtgevers ons ook niet opdringe-rig als we bellen en vragen wat de status is. Daarnaast kunnen wij ook nog een extra toelichting geven op jouw CV als ze vragen hebben. Zij weten immers dat wij al een gesprek met je hebben gehad.

Sollicitatie
Wil de opdrachtgever jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, dan vragen wij aan onze opdrachtgever wanneer het gesprek kan plaatsvinden. Wij nemen dan weer contact met je op om te kijken of de dag en het tijdstip dan ook voor jou uitkomt. Komt dit ook voor jou uit, dan sturen wij jou een bevestiging per mail. Hierin staat o.a. informatie over de vacature en de opdrachtgever. In de bevestiging staat verder met wie je een gesprek hebt, waar je het gesprek hebt, de dag en het tijdstip.

Werkgever
Is het gesprek goed verlopen, dan kom je in 99% van de gevallen bij Devocare in dienst. Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de cao van de opdrachtgever. Dus bij ons ontvang je ook dezelfde inschaling, dezelfde eindejaarsuitkering, dezelfde reiskostenvergoeding en in veel gevallen worden de vakanties doorbetaald.

Inschrijfformulier
Dit is natuurlijk maar in het kort wat wij voor je kunnen betekenen. Onderwijs is mensenwerk. Persoonlijk contact is dan ook essentieel. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Laat je CV dan direct kosteloos achter via ons inschrijfformulier. Klik hier op solliciteer direct.